Een realistische waardebepaling van uw eigendom

Wij maken gratis een commerciële waardebepaling uitgaand van de gegevens van uw eigendom en rekening houdend met de plaatselijke markt. Op basis van deze waardebepaling kiezen we samen een geschikte vraagprijs. Vandaag de dag is een realistische vraagprijs noodzakelijk om een eigendom te kunnen verkopen. Kandidaat kopers zijn door de economische en politieke crisis steeds meer prijsbewust en kritisch geworden. Indien de vraagprijs te hoog is, haken veel kandidaat kopers af en blijft uw eigendom mogelijk veel te lang te koop staan.

De opmaak van een verkoopsdossier met alle info

Bij de verkoop van uw woning is het noodzakelijk dat er een correct en volledig verkoopdossier wordt opgesteld met alle verplichte documenten zoals een bodemattest, stedenbouwkundige inlichtingen, EPC, elektrische keuring, enzovoort. Zonder deze documenten kan de verkoop niet plaatsvinden en/of staan er financiële boetes op het spel. Voor het maken van een EPC (Energieprestatiecertificaat) of elektrische keuring kunnen wij experts aanbevelen met wie wij vaak samenwerken of kan u zelf iemand aanduiden.

Het maken van professionele foto's

De eerste indruk die kandidaat kopers krijgen van een eigendom dat te koop staat is cruciaal. Daarom zorgen wij ervoor dat uw eigendom enkel met kwalitatieve foto’s gepubliceerd wordt. Onze medewerkers zijn ervaren met het nemen van vastgoedfoto’s en kennen enkele technieken om betere resultaten te verkrijgen. Voor sommige eigendommen gaan we nog een stapje verder en huren we een professionele fotograaf in.

Het plaatsen van een verkoopsbord

Tenzij u een discrete verkoop wenst, plaatsen wij een in het oog springend verkoopbord of –affiche in uw tuin of aan uw gevel. Op deze manier zien voorbijgangers en buren uw eigendom te koop staan en kunnen zij meer informatie verkrijgen via ons kantoor of familieleden en kennissen op de hoogte brengen.

Bereik van de juiste doelgroep

Om te laten weten dat uw eigendom te koop staat gaan we uitvoerig en gespreid adverteren. Uw eigendom krijgt een plaats in onze etalages en wordt geadverteerd op onze website www.sgh.be. Daarnaast plaatsen we advertenties op de belangrijkste vastgoedwebsites.

Een gerichte email naar ons eigen bestand van meer dan 15.000 ingeschreven bezoekers

Huizen verkopen is … mensen kennen! Niet alleen onze ervaring op de huizenmarkt speelt een rol bij uw verkoop, ook ons uitgebreid netwerk van kandidaat kopers helpt u om snel te verkopen. Dagelijks schrijven kandidaat kopers zich in ons klantenbestand in om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwste aanbiedingen. Ondertussen zijn ze reeds met meer dan 20.000. Regelmatig houden wij ze op de hoogte met aanbiedingen die aan hun wensen voldoen.

Een eerste selectie van kandidaat kopers

Als kandidaat kopers interesse hebben voor uw eigendom, zullen wij eerst kijken of zij de geschikte koper voor uw eigendom kunnen zijn en de kijkers van de kopers te onderscheiden. We gaan na of hun zoekcriteria en budget conform is met uw eigendom om onnodige bezoeken te vermijden.

Het begeleiden van kandidaat kopers bij de bezichtiging van uw eigendom

Als blijkt dat de kandidaat kopers geschikt zijn voor uw eigendom, bezorgen wij hen een warme rondleiding en kunnen wij het nodige financieel en juridisch advies geven.

Onderhandelingsproces

Is er verdere interesse voor het eigendom en volgt er een bod, dan zullen wij u bijstaan bij de onderhandelingen met als doel een goede prijs voor uw eigendom te verkrijgen.

Het opmaken van de verkoopovereenkomst

Zijn de onderhandelingen succesvol, dan stellen wij voor u een onderhandse verkoopovereenkomst op. Omdat deze verkoopovereenkomst de basis vormt voor het opmaken van de authentieke akte, doen wij dit in overleg met de notaris van beide partijen.

Het opvolgen van de verkoop tot bij het verlijden van de akte bij de notaris

Na ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst begeleiden wij u tot bij het verlijden van de akte bij de notaris. Hierbij kunnen wij u adviseren bij de nodige administratieve handelingen zoals het opzeggen of overdragen van de nutsvoorzieningen, helpen zoeken naar een nieuw eigendom, enzovoort.